Rangsorolták a képviselõjelölteket

Hétfõn rangsoroló küldöttgyûlést tartott a Nagybánya Központú Területi RMDSZ, melyen a jelenlévõ 69 küldött eldöntötte, milyen sorrendben szerepeljenek a képviselõi mandátumra jelentkezõk.

Nagybánya területen négyen jelöltették magukat: a jelenlegi képviselõ, Apjok Norbert, Vida Noémi területi RMDSZ-elnök, Papp Zsolt nagybányai városi tanácsos és Krizsanovszki Enikõ területi ügyvezetõ elnök. A szavazás elõtt a két hölgy jelölt visszalépett, így a küldöttgyûlésen Apjok Norbert és Papp Zsolt mérettetett meg. A titkos szavazás során egyforma számú szavazatot (34-34) kapott a két jelölt, ezért újabb szavazásra került sor, ezúttal Apjok Norbert 36, Papp Zsolt pedig 31 szavazatot tudhatott magáénak, így az elõbbi lett a Nagybánya Központú Területi RMDSZ elsõszámú képviselõjelöltje.

Megyénkben két területi RMDSZ-szervezet is van, a megyei lista második helyezettje dr. Béres István lett, aki egyedüli jelöltje volt a Történelmi Máramaros RMDSZ-szervezetének.

Hogy végül ki lesz az, aki sikeres választási szereplés esetén ténylegesen, befutóként képviselni fogja megyénket a parlamentben, azt a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) dönti el.

,,Az RMDSZ Nagybánya Területi szervezete a folytatásra szavazott. A rangsoroláson listavezetõnek választottak a soron következõ parlamenti választások képviselõlistáján.

Köszönöm a szervezetnek a bizalmat!

Az eredmények megmutatkoztak, még akkor is, ha sokszor a fõvárosban ellenszélben kellett dolgozni. Most kell összezárni, javítani a helyzetünkön és erõt felmutatni. Ott kell legyen a közösségünk a parlamentben, nem maradhat képviselet nélkül. Most mindannyiunkra szükség van, hogy ott, ahol elveszett a bizalom, visszaépítsük, ott, ahol erõs és megvan, tovább bõvítsük!

Az elmúlt négy évben jobban megismertük egymást, arra kértem a küldötteket, hogy kössünk szövetséget a következõ négy évre is.” – nyilatkozta a rangsoroló küldöttgyûlést követõen Facebook-oldalán Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselõ.

tamási – Bányavidéki Új Szó

Leave a Reply