Apjok vezet a törvényerõre emelkedett törvénytervezetek számát illetõen

A transindex.ro közzétette az RMDSZ-es szenátorok és parlamenti képviselõk tevékenységének a kiértékelését az elmúlt ülésszakra. Eszerint Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselõ az egyedüli RMDSZ-es politikus, akinek sikerült az általa benyújtott vagy támogatott törvénytervezetekbõl 11-et törvényerõre emeltetni.

A képviselõ összesen 41 törvénytervezet benyújtásához adta a nevét az elmúlt ülésszakban. Ezen kívül 3 alkalommal intézett kérdést a kormány tagjainak, és egy indítványát is jegyezték. Ami a felszólalások számát illeti, Apjok mindössze egyszer szólalt fel, mivel javaslatait, kezdeményezéseit hatékonyabb utakon (törvénytervezetek, konkrét kérdések formájában) próbálta érvényesíteni.

Az Apjok nevével is fémjelzett, törvényerõre emelkedett törvénytervezeteket hosszú lenne felsorolni. A teljesség igénye nélkül megemlítjük a munkatörvénykönyv módosítását célzó, a gyermeknevelési szabadságra, illetve az úgynevezett ,,gyermekpénz” megemelésére, a mezõgazdasági társulásokra, a földtörvény kiegészítésére, a postai szolgáltatásokra és a kommunikációt szabályozó törvény kiegészítésére, módosítására vonatkozó jogszabályokat.

A kormány tagjaitól három kérdéskörben kért magyarázatot a képviselõ: a RO-ALERT rendszerrel, a postai szolgáltatások hibás mûködésével, valamint a Nagybánya-Pete gyorsforgalmi út tervezett megvalósításával kapcsolatosan.

Tamási Attila (Bányavidéki Új Szó)

Leave a Reply