Apjok: ,,Megfelelõ intézkedések helyett, a kormány a színlelést és a zûrzavart választotta”

Szerdán az RMDSZ bizalmatlansági indítványt írt alá a kormány ellen. Erre azt követõen került sor, hogy a kormány képtelen volt kezelni az elmúlt napokban, hetekben elmérgesedett úzvölgyi helyzetet. A hírt Apjok Norbert Máramaros megyei RMDSZ-es parlamenti képviselõtõl tudtuk meg, közvetlenül az aláírást követõen.

,,Aláírtuk a bizalmatlansági indítványt, amit jövõ héten megszavazunk a parlamentben! Bár a kormánynak több mint egy hónapja tudomása van az úzvölgyi törvénytelenségekrõl, semmit sem tett a rend visszaállításáért, a június 6-i konfliktushelyzet megelõzéséért. Megfelelõ intézkedések helyett a kormány a színlelést és a zûrzavart választotta, a rendfenntartó hatóságok inkompetenciájával bizalmatlanságot keltett közösségünkben az állam intézményeivel szemben. A bizalmatlansági indítványban ezt is számon kérjük a kormánytól.” – nyilatkozta a képviselõ.

A Dãncilã-kormány megbuktatását célzó indítvány sikerre viteléhez 233 szavazatra van szükség, a keddi egyeztetések során azonban alig több, mint 200 szavazatot számoltak össze az ellenzéki pártok vezetõi.

,,A kormány feladata, hogy az intézményei által biztosítsa a kisebbségi jogokat. Azt látni, hogy a törvénytelenséget szélsõséges akciók támogatásával próbálták fedezni. Éppen ezért úgy gondoljuk, büntetni szeretnénk a kormányt az indítvány megszavazásával” – összegzett Apjok Norbert.

Lejegyezte: Tamási Attila (Bányavidéki Új Szó)

Leave a Reply