Afterschool-program megyénkben is

Az anyanyelvû oktatás vonzerejét növeljük azzal a programmal, amely délutáni foglalkozással – úgynevezett afterschool-programmal – egészíti ki az iskolai tanítást a szórványban, s amit õsztõl többek között megyénkben is bevezetnek – jelentette be Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Õsztõl 8 szórványmegyében (Arad, Beszterce, Brassó, Fehér, Hunyad, Máramaros, Szeben és Kolozs) és Bukarestben indítanak afterschool-programot, összesen 20 településen, mintegy 1800 magyar elemi osztályos és 70 pedagógus bevonásával. 2020 õszétõl további településekre is kiterjesztik a programot, amennyiben igény lesz rá.

Az 1,1 millió euró költségvetésû afterschool-programot Magyarország Kormánya támogatja, lebonyolítója pedig az Iskola Alapítvány. A technikai részleteket június második felében ismertetik az Iskola Alapítvány munkatársai.

,,Ez az RMDSZ kezdeményezés sok család segítségére lehet, hiszen ezáltal ingyenes délutáni foglalkozásra nyílik lehetõség a magyar diákok számára. A teljes megyei magyar oktatási hálózat lesz ezáltal erõsebb, versenyképesebb, hiszen egy olyan kiegészítõ szolgáltatást nyújt majd ingyenesen, amely által a magyar diákok további figyelemben, oktatásban és fejlõdésben részesülnek” – nyilatkozta lapunknak Apjok Norbert Máramaros megyei RMDSZ-es parlamenti képviselõ.

(tamási – Bányavidéki Új Szó)

Leave a Reply