Máramarosi Magyar Napok (5.)

Eddigi események, programok

Az idei rendezvénysor Aknasugatagon kezdõdött, a Sziget néptánccsoport elõadásával és a Márton Áron kiállítással, melynek a helyi Nyugdíjas Klub terme adott helyet.
,,Amint ígértük, olyan helyekre is szeretnénk eljutni, ahol kevés magyar él, így kezdtük Aknasugatagon, ahol annak ellenére, hogy alig 200 fõs a magyar közösség, magyar házat tartanak fenn Barátság Klub néven, és rendszeresen szerveznek aktivitásokat.
Köszönöm Ivászuk Mihály polgármester úrnak és Béres Istvánnak, a Történelmi Máramaros Területi RMDSZ Szervezete elnökének a részvételt, valamint Szakács Gábor aknasugatagi RMDSZ elnöknek a helyi szervezést” – írta Facebook-oldalán a nyitórendezvényrõl Apjok Norbert Máramaros megyei RMDSZ-es képviselõ.

 

A Máramarosi Magyar Napok egyik legrangosabb, ha nem a legrangosabb eseménye a ,,Reformáció Kelet-Európában – Erdély” – vándorkiállítás megnyitója az Evangélikus-Lutheránus templomban, amelynek a megszervezésében Köncze G. Árpád esperesnek és a gyülekezétnek óriási szerepe volt. A kiállítás egyébként ma látogatható még, 15 órától.

Magyarberkesz következett a sorban, ahol a szamosardói Bokréta néptánccsoport, majd egy-egy dal erejéig Szûcs Orsolya és Jenei Ádám lépett fel.

Ma este 18.00 órától pedig Szinérváraljára, a kultúrházba látogat a Máramarosi Magyar Napok karavánja, ahová szívesen látnak és várnak mindenkit a sepsiszentgyörgyi Classical Együttes ingyenes operett elõadására.

Fotók: Pongracz Panni
Összeállította: Tamási Attila

(Bányavidéki Új Szó)

Leave a Reply