Elhárult az utolsó adminisztratív akadály: 254 871 MSPI-aláírást hitelesített a román belügyminisztérium

254 871 MSPI – európai kisebbségvédelmi kezdeményezés-aláírást hitelesített a román belügyminisztérium az áprilisban leadott több mint háromszázezerbõl. A döntéssel bizonyossá vált: meglesz az egy millió aláírás, amit a kezdeményezõk a FUEN-nel közösen az Európai Bizottság asztalára letehetnek.

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség április 11-én iktatta a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés romániai aláírásait az Országos Lakosság-nyilvántartási Igazgatóságnál. Kelemen Hunor,  a polgári kezdeményezõ bizottság tagja akkor kifejtette: abban bízik, hogy nem politikai és nem elutasító döntés születik. Meglátása szerint, a nemzeti hatóság korrekten járt el, amikor munkáját végezte, és a kötelezõ adminisztratív vizsgálatot hajtotta végre az elmúlt három hónapban.

Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselõ Facebook-oldalán azt írta: ,,A döntéssel bizonyossá vált: meglesz az egy millió aláírás, amit az Európai Bizottság asztalára letehetünk. Köszönet az aláíróknak és azoknak, akik gyûjtöttek”.

Eddig 984 852 aláírást hitelesítettek az Európai Unió különbözõ tagországaiban, még hátravan Ausztria, Bulgária, Észtország, Franciaország, Görögország, Olaszország és Lengyelország. (tamási)

Leave a Reply