Meghirdették a magyar anyanyelvûeknek fenntartott helyeket a rendõriskolák

A Máramaros Megyei Rendõr-fõkapitányság humánerõforrás-fejlesztési osztálya átiratban értesítette az RMDSZ-t a rendõriskolákban magyar anyanyelvûeknek fenntartott helyekrõl – tájékoztatta szerkesztõségünket Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselõ.

 

A dokumentum szerint, a 2018-2019-es tanévben a Bukaresti ,,Al. I. Cuza” Rendõrakadémián 6 helyet tartanak fenn magyarajkúak számára, a rendészeti és közbiztonsági szakon. Azoknak a fiataloknak, akik ezekre a helyekre pályázni kívánnak, fel kell mutatniuk egy saját felelõsségre  írt nyilatkozatot arról, hogy magyar anyanyelvûek, illetve egy igazolást is csatolniuk kell, amit egy törvényesen mûködõ kisebbségi szervezet bocsáthat ki számukra.

Ugyanakkor a câmpinai ,,Vasile Lascãr”, illetve a kolozsvári ,,Eftimiu Mureºan” rendõriskolában is tartanak fenn külön helyeket a magyar anyanyelvûek számára, az alábbiak szerint:

A 2018 szeptemberi vizsgaidõszakra 10 helyet a câmpinai ,,Vasile Lascãr”, 3 helyet pedig a kolozsvári ,,Eftimiu Mureºan” rendõriskolában tartanak fenn.

A 2019 januárjában esedékes szesszióra ugyanennyi hely áll a magyarul beszélõk rendelkezésére.

A vizsgatételekkel kapcsolatos tudnivalókról a tanintézmények honlapjain szerezhetnek tudomást az érdekeltek:

www.academiadepolitie.ro

www.scoaladepolitie.ro

www.scoalapolcj.ro.

Az iratkozáshoz szükséges formanyomtatványokat a megyei rendõrség honlapjáról szerezhetik be:

http://mm.politiaromana.ro.

Tamási Attila

Leave a Reply