Farsangi bált szerveztek Szinérváralján

Február 3-án tartották meg Szinérváralján a hagyományos farsangi bált, a helyi RMDSZ-szervezet szervezésében.

 

Mintegy hetvenen vettek részt szombaton este a Chilli vendéglõben sorra került eseményen, köztük jeles meghívottak is. Az idei bál fõvédnöke Apjok Norbert Máramaros megyei RMDSZ-es parlamenti képviselõ volt, aki mindjárt az elején üdvözölte a jelenlévõket, néhány biztató szót intézve feléjük. Az eseményen jelen volt Vida Noémi, a Nagybánya Központú Területi RMDSZ elnöke, Nagybánya alpolgármestere, Tulbure Gabriela, a kisváros polgármestere, aki szintén szólt az egybegyûltekhez, Lapsánszki Edith, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Máramaros megyei elnöke és végül, de nem utolsó sorban Pricop Marcela városi tanácsos, a Nemzeti Liberális Párt helyi szervezetének az elnöke.

A tulajdonképpeni farsangi bált Tepfenhárdt Ágota, a helyi RMDSZ-szervezet elnökének és Apjok Norbert parlamenti képviselõnek a nyitótánca ,,olajozta be”, s a zenét szolgáltató Boldog Gyula jóvoltából szinte azonnal tetõfokára hágott a jókedv és a báli hangulat.

Ahogy az már az elõzõ esztendõkben is szokássá vált, ezúttal is volt tombola, bálkirálynõ és bálkirály választás, táncverseny, de még álarcverseny is. Igaz, ez utóbbi kategóriára idén csak három jelentkezõ akadt, de mindhárman oklevéllel térhettek haza. Talán jövõre többen leszünk hajlandók levetni önmagunkra kényszerített társadalmi álarcainkat, s igazi álarcokat öltünk fel, hogy a farsangi bál ne hazudtolja meg önmagát.

No de lássuk, kik is tértek haza oklevelekkel, s kik vihették el a bálkirálynõnek és a bálkirálynak járó tortát, illetve bort. A jelenlévõk szavazatai alapján a bálkirálynõ és a bálkirály szerepe egy házaspárnak jutott, név szerint Ficai Gertrúdnak és Ficai Róbertnek. A táncversenyt az apai illetõségû Illyés Bertalan és Illyés Dalma nyerte fölénnyel, de a többi résztvevõt is nagy-nagy dicséret illeti.

A tombola fõdíját, azaz a két éjszakára, két személyre szóló borsai üdülést a Medve panzióban a Sólyom házaspár nyerte, akiknek ezúton is gratulálunk. A rengeteg nyereménytárgyat felsorolni is nehéz lenne, ezekrõl talán csak annyit: volt köztük nõi és férfi cipõ, görkorcsolya és rendes korcsolya, voltak autóápolási termékek, dísztárgyak, használati tárgyak, élelmiszerek (kenyér, kolbász, szalámi), kézmûves tárgyak, ,,szûz” pénztárcák, üvegtartók, baseballsapkák, szemceruzák, plüssállatok, golyóstollas zseblámpák, vagy – ha úgy tetszik – zseblámpás golyóstollak és még sorolhatnám. Remélhetõleg egy család sem tért haza a bálból legalább egy apró ajándék nélkül.

A bál megszervezését az alábbi cégek, illetve magánszemélyek támogatták: Muvico cipõgyár, Bak-Menyhárt házaspár (borsai Medve panzió), Attila pékség, Amstic autósbolt és szerelõmûhely, Nagy Zsuzsanna és Nagy János házaspár, Balsec üzlet, Piticul cukrászda, Alföldi Sándor és Alföldi Klára (Merli üzlet), Kató Márta és Kató Attila házaspár (Majlát vegyeskereskedés), Stauder Ágnes (hagyományos hústermékek), Székely Miklós, Pápai Hilda, Sólyom Viktória. Médiatámogató: Bányavidéki Új Szó, ujszo.ro.

A bál költségeinek a kiegyenlítése után maradt összeget, akárcsak az elõzõ esztendõkben, a gyermekek karácsonyi megajándékozására fordítja az RMDSZ.

Tamási Attila

 

Leave a Reply