Ezentúl megyei szinten intézhetik adóügyeiket a közepes vállalkozók – elfogadták az RMDSZ javaslatát Az intézkedés közvetlenül érinti megyénket is

Az elmúlt héten elsõ házként szavazták meg az adóügyi eljárást szabályozó törvény módosítását a szenátusban, amelynek célja decentralizálni a regionális szintre emelt erre vonatkozó ügyintézést. Az intézkedés országos viszontylatban több mint 10 ezer vállalkozást érint.

 

Apjok Norbert Máramaros megyei RMDSZ-es képviselõ lapunknak elmondta: ,,Számunkra, máramarosi magyarok számára ez az intézkedés különösen elõnyös, közvetlenül érint minket, hiszen egy korábban elvett lehetõséget kaptunk vissza, visszakerült Nagybányára az adóügyek intézése. Ezzel magyar vállalkozóink számára is egyszerûsödik az ügyintézés, ami, vélhetõen, jó hatással lesz az itteni magyar közösség egészére nézve.”

A tervezetet Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetõje dolgozta ki, aki elmondta, nagy szükség van erre a módosításra, hiszen számos vállalkozó kényszerül abba a helyzetbe jelenleg, hogy több száz kilométert tegyen meg azért, hogy adóügyeit a regionalizált központban intézze.

Az RMDSZ az elmúlt két évben is folyamatosan tiltakozott az adóügyi hivatal regionalizálása ellen, azonban a Hivatal az adóbegyûjtési eljáráson nem akart változtatni, ezért a Szövetség törvény által oldotta meg azt, hogy a közepes vállalkozók ismét megyeszékhelyük adóhivatalában intézhessék adóügyleteiket.

(Tamási Attila, RMDSZ-közlemény nyomán)

Leave a Reply