Továbbra is Vida Noémi marad a Nagybánya Központú Területi RMDSZ-szervezet elnöke

A szerda este megtartott tisztújító küldöttgyûlésen szép számban képviseltették magukat a Nagybánya környéki RMDSZ-szervezetek, közel 70-en vettek részt a gyûlésen, illetve a szavazáson.

 

A törvényesen meghirdetett határidõig csak a jelenlegi elnök tette le a jelölését, így a szavazás a formaiság jegyében zajlott. 63-an szavaztak Vida Noémi mellett, két szavazatot pedig érvénytelennek minõsített a bizottság.

A régi-új elnökasszony többször is hangsúlyozta: egyedül nem vállalhatja fel a tisztséggel járó feladatokat, ahhoz, hogy sikeresen tevékenykedjen elengedhetetlen a helyi szervezetek támogatása, a csapatmunka. Arra kérte a jelenlévõket, hogy továbbra is támogassák céljai elérésében. Az elbúcsúzni készülõ esztendõ legnagyobb sikerének Vida Noémi a Híd utcai iskola átadását nevezte meg, de a nagybányai háromnyelvû helységnévtáblák kihelyezése is Erdély-szerte példaértékû megvalósításnak számít.

Az elmúlt négy évet felölelõ elnöki, illetve a pénzügyi beszámolót követõen Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezetõ elnöke szólt az egybegyûltekhez. Célratörõ és tartalmas beszéde során egyebek mellett kitért a már két hónapja zajló aláírásgyûjtési kampánnyal kapcsolatos tudnivalókra, a jövõre esedékes centenáriumhozvaló viszonyulás bonyolult kérdéskörére, illetve a negatívumok felsorolására. Ez utóbbiak kapcsán megemlítette a területi szervezet azon hiányosságát, hogy az elnök munkáját még mindig nem segíti egy ügyvezetõ elnök, amit mielõbb orvosolni kell.

A szót Apjok Norbert, az RMDSZ Máramaros megyei parlamenti képviselõje vette át, aki mandátuma elsõ évének a tapasztalatairól beszélt. Egyebek mellett megemlítette, hogy kampányban tett ígéretéhez híven igyekezett minden magyarlakta településre többször is eljutni, az emberekkel elbeszélgetni, s ez a jövõben sem lesz másképp. Eddig mintegy 80 alkalommal tartott fogadóórákat, illetve vett részt különféle eseményeken megyeszerte, s ezek során meghallgatta az emberek panaszait, észrevételeit, s lehetõségei szerint megpróbált megoldásokat keresni a felmerülõ gondokra. Nagy sikerként könyvelte el az elsõ ízben megszervezett Máramarosi Magyar Napokat, mely rendezvénysorozat szervezõi a megye minden magyarok által (is) lakott településén magyar kulturális programmal kedveskedhettek a helyi közösségeknek. Az elmúlt hetekben az aláírásgyûjtési kampány karavánjával több településre is ellátogatott a képviselõ, hogy különféle rendezvények, egyházi események, misék, istentiszteletek keretében, vagy személyesen házalva segítse a helyi szervezetek aláírásgyûjtési munkáját.

Tamási Attila

Leave a Reply