Gyere velem a Parlamentbe! címmel indított fiatalok számára tanulmányút-programot Csép Éva Andrea (AUDIO)

Az RMDSZ Maros megyei képviselőjének meghívására kommunikáció szakos egyetemi hallgatók nyerhettek betekintést a Parlament munkájába és a bukaresti reklámügynökségek mindennapjaiba november első hetében. A fővárosi tanulmányúton ezúttal a Sapientia EMTE Marosvásárhelyen tanuló diákjai vettek részt.

„Meggyőződésem, az ifjúsághoz csak akkor tudjuk közelebb vinni a törvényhozást, ha megteremtjük a lehetőséget arra, hogy az elméleti tudás mellett a gyakorlati részét is megtapasztalhassák. Ebből a megfontolásból indítottam el ezt a programot, amelynek célja: megmutatni azokat a szakmai lehetőségeket, ahol igenis szükség van az új szemléletekre, a lendületükre. Azt remélem, hogy egy ilyen tanulmányút során szerzett tapasztalatok eredményeként néhányan közülük a látogatás után kipróbálják magukat a politikai kommunikáció területén, és szakgyakorlatra jelentkeznének a parlamentbe, vagy a képviselői irodámba” – mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, majd hozzátette: „csak akkor tudunk hitelesek lenni törvényhozóként, és csak akkor tudjuk a parlament hitelét visszaadni, ha közelebb visszük munkánkat fiataljainkhoz.”

Csép Éva Andrea úgy fogalmazott, a diákok mind amellett, hogy továbbtanulási lehetőségek után érdeklődhettek Bukarestben, a program során akár záróvizsga témát is választhattak a tapasztaltak mentén. A huszonhat végzős egyetemi hallgatóból álló csoport egy PR- és egy médiaügynökség tevékenységébe nyerhetett betekintést, majd ezt követően a parlamentben tett látogatás során a politikai kommunikáció sajátosságairól, a törvényhozás menetéről beszélgettek az a képviselővel.

Az RMDSZ-es politikus arról számolt be, hogy a Gyere velem a Parlamentbe! programot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karával partnerségben szervezi, és ez után minden évben, november első hetében kerül majd sor egy hasonló tanulmányútra, amelyen minden másodéves, Marosvásárhelyen tanuló kommunikáció szakos egyetemi hallgató részt vehet.

Csép Éva Andrea nyilatkozata hang formájában ITT érhető el.

Leave a Reply