Csép Andrea: fel kell számolnunk a tévhitet, miszerint a nők nem mernek vállalkozni – két napos képzést szervezett Gernyeszegen az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete

Meg kell szüntetnünk azokat a tévhiteket, amelyek szerint a nők nem tudnak vállalkozni. Számos felmérés bizonyítja: az erdélyi nők bár kisebb arányban vállalkoznak, mint a férfiak, de ötletekben sokkal gazdagabbak és öntudatosabbak. A hétvégén tartott két napos, vállalkozásról és annak fejlesztéséről szóló képzésnek a célja az volt, hogy arra sarkallja a nőket, hogy merjenek vállalkozni, hogy ennek segítése érdekében a szükséges alapinformációkat átadja” – mutatott rá Csép Andrea, az RMDSZ Maros megyei Nőszervezetének elnöke. Október 14–15-én szervezték meg a Merj Vállalkozni című képzést Gernyeszegen, a HIFA Románia Egyesülettel közösen és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Csak akkor leszünk erősek és sikeresek, ha folyamatosan képezzük magunkat, egymástól tanulunk, és együtt cselekszünk, hiszen közösen kell megoldásokat találnunk problémáinkra. Jó példákból merítkezve kell építkeznünk és lebontanunk a téves percepciókat” – hangsúlyozta Csép Andrea, majd hozzátette, hogy az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete további képzéseket szervez majd hasonló témakörben, hiszen ez alkalommal is bebizonyosodott, hogy nagy igény van ezekre. 

A  két napos rendezvényen a vállalkozó  és a vállalkozó kedvű nők betekintést nyerhettek a cégalapítás folyamatába, az adózási rendszerbe, tanulhattak a marketing és kommunikációs csatornák működéséről és ezek használatáról. Továbbá az üzleti tervek összeállításáról, az alkalmazásokról, a pályázati lehetőségekről és az intelligens városfejlesztésekről kaptak bővebb információkat.

 

Leave a Reply