A családra fog összpontosítani az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete

Az RMDSZ Maros megyei Nőszervezetének tisztújító küldöttgyűlésén mindamellett, hogy kiértékeltük az elmúlt év tevékenységét, azokról a hozzáadott értékekről is beszéltünk, amelyek megalakulásunk óta jelen vannak aktivitásunkban. Az idei év országos szinten elindított NEEEM kampánya mellett, számos tevékenységgel gazdagítottuk helyi közösségeink mindennapjait. Ilyen például az oktatás terén tett kezdeményezésünk, amikor román nyelvtábort szerveztünk a gyerekeknek, továbbá a Marosvásárhelyen megtartott Női Akadémia, amelynek célja egy, aktív női hálózat létrehozása volt, a problémák feltérképezése és azok közös megoldása. De ugyancsak ide sorolhatnám a nők számára szervezett képzéseket, előadásokat. A munka nem áll meg, hiszen az elmúlt négy évben kézzel fogható eredményeink vannak, amelyek további tenni valóra sarkallnak mindannyiunkat. Jövőre nézve szeretnénk közelebb vinni a család fogalmát a fiataljainkhoz, hangsúlyozni szeretnénk a családi értékeket” mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, a Szövetség Maros megyei Nőszervezetének elnöke, azt követően, hogy tisztújító küldöttgyűlést tartottak Nyárádremetén közel 80 nő részvételével, amelyen újból bizalmat szavaztak a Maros megyei Nőszervezet elnökségi tagjainak.

Nagyon fontosak ezek az alkalmak, amikor egymástól tanulhatunk, tevékenységeinkről beszámolhatunk, együtt örülhetünk szervezeteink sikereinek és segíthetünk  annak érdekében, hogy igazi közösségépítő szerepet töltsünk be ezután is, hiszen ezt vállaltuk, amikor megalakult a Nőszervezet” – fogalmazott Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei Nőszervezetének elnöke, majd hozzátette: „idén négy éve annak, hogy működik a Nőszervezet Maros megyében, jó látni azt, hogy sokszor a semmiből, támogatás nélkül, de jó ötletek és kitartó munka mellett vállnak valóra a nagy elképzelések. Meggyőződésem, hogy sok jó ötletet sikerült egymásban fogantatnunk, és ezek mind helyi közösségeinket fogják szolgálni”.

Történelmi sétával startolt az RMDSZ Maros megyei Nőszervezet rendezvénye, Mikházán, a Felső-nyárádmenti „Szentföld” központjában Balla Zsigmond, helybéli lakos idegenvezetésével,  közel 80 hölgy látogatott el a Katolikus – ferencesrendi- templomhoz, majd ezt kkövetően felkeresték a Széllyes Sándor rímfaragó, népdalénekesről elnevezett Csűrszínházat is. Az egynapos rendezvény helyszíne idén a nyárádremetei Kultúrotthon volt, ahol a tevékenységi kiértékelők mellett Szénégető István, a Szent Antal plébánia plébánosa arról tartott előadást, hogy, miként sikerülhet egy nőnek szerepeit egyensúlyba hoznia családjával. „A nő a család összetartó ereje, aki a tekintetekből, a szemekből olvas, aki lelket lehel a család hétköznapjaiba” – fogalmazott a plébános.  Ezt követően Kádár Krisztina testszervíz specialista a tudatos életmód és helyes táplálkozás világában kalauzolta a hölgyeket.

Leave a Reply