A kis- és középvállalkozások védelmében szólalt fel a parlamentben Benedek Zakariás

Romániában kialakult egy új szokásrend, amely jelentősen megnehezíti a kis- és középvállalkozások mindennapjait, ugyanis a nagy beruházásokat elnyerő cégek sok esetben nem fizetnek, vagy csak részben a továbbszerződtetett szolgáltatások értékéért, arra a hamis érvre hivatkozva, hogy a megrendelő nem utalta át a kifizetéseket. Ez a folyamat befolyásolja a kisebb cégek működését, hiszen a nagy cégek 10-15 százalékát fizetik ki a kért szolgáltatásnak, míg a kis cégek kénytelenek ezen az áron dolgozni, hiszen a perköltségek és az igazságszolgáltatásért fizetett összegek csődbe vinnék vállalkozásukat” – fogalmazott Benedek Zakariás, az RMDSZ parlamenti képviselője, a parlament alsóházának szállításügyekért felelős bizottságának tagja. A Szövetség képviselője azokért a kis- és középvállalkozások érdekeiért szólalt fel a parlament plénuma előtt politikai nyilatkozat formájában, akik sok esetben hátrányosan érintettek a nagy cégekkel szemben, és ezen módszer ellehetetleníti sokszor működésüket.

Elfogadhatatlan ez az állapot, és megoldást kell találnunk, hiszen megengedhetetlen, hogy fele annyi értékért dolgozzanak a kisebb vállalkozások. Ez nem csak az üzleti etikának mond ellent, de vadnyugathoz hasonló állapotokra emlékeztet” – mutatott rá a képviselő politikai nyilatkozatában.

A Szeben megyei törvényhozó úgy értékelte, hogy a megrendelő és a tanácsadó vállalat felelőssége ellenőrizni, hogy a nagy cégek miként költik el a közbeszerzéseken elnyert összegeket, és a továbbadott munkát megfizetik, hiszen ez által vissza lehetne szorítani a visszaéléseket ezen a területen.

Leave a Reply