Jelentkezz gyakornoknak Sógor Csaba európai parlamenti kabinetjébe!

Ismét gyakornoki lehetőséget hirdetett Sógor Csaba. A már sokak számára ismert program nem változott a korábbi évekhez képest: 2018-ban is tíz erdélyi egyetemista vagy fiatal szakember lehet az RMDSZ-es EP-képviselő brüsszeli és strasbourgi gyakornoka.

A program iránt érdeklődők 2017. október 1-jéig adhatják le jelentkezésüket, a nyertes pályázók pedig külön-külön kb. egy hónapot tölthetnek el gyakornoki munkával az RMDSZ-es politikus kabinetjében. A fizetett gyakornokság alatt a résztvevők megismerhetik mind a brüsszeli, mind a strasbourgi parlament működését és betekinthetnek az erdélyi politikus napi tevékenységébe.

Sógor Csaba 2008 óta fogadja az erdélyi fiatalokat az Európai Parlamentben, mostanig több mint százan végeztek gyakornoki munkát az irodájában és ezáltal lehetőséget kaptak arra, hogy közelebbről megismerjék az európai intézmények működését.

A képviselő által meghirdetett programra 20-35 év közötti, a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismerő romániai fiatalok jelentkezhetnek. A program a fiatal szakembereknek és az egyetemistáknak egyaránt szól, azok a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók is jelentkezhetnek, akik sikeresen teljesítettek legalább két egyetemi évet. Nem elvárás, hogy a pályázó folyamatban lévő tanulmányai, esetleg már befejezett felsőfokú végzettsége a közigazgatáshoz, politikatudományokhoz vagy nemzetközi kapcsolatokhoz illeszkedjen. Fontos ugyanakkor, hogy a pályázó megfelelő elméleti ismeretekkel rendelkezzen az Európai Unió és az Európai Parlament működéséről, valamint jól eligazodjon az aktuális közéleti és politikai témák között. Ugyancsak nagy előnyt jelent az angol, a német vagy a francia nyelv legalább középfokú ismerete.

A pályázat részletei ITT találhatók.

Leave a Reply