Szatmárnémeti infrastruktúrájának modernizálását sürgeti Kereskényi Gábor polgármester

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti RMDSZ-es polgármestere június 14-én tartott sajtótájékoztatóján az új bérezési törvényt követő lehetőségekről és változósokról nyilatkozott, továbbá a városban zajló útfeljavításokkal kapcsán elmondta, az elsődleges célkitűzés a város Újközpontjának modernizálása.

A polgármester az új bérezési törvény Szatmárnémetit előnyben részesítő elemeiről beszélt. Mint azt kifejtette, ez ugyan egyelőre nem hoz túl nagy változást az alkalmazottak fizetéseiben, de lehetőséget ad arra, hogy motiválni tudják az önkormányzat szakembereit a minőségi és hatékony munka elvégzésére. Elmondta, arra törekednek, hogy teljesítmény-orientált bérezési rendszert állítsanak össze.

Az állampolgárokat is közvetlenül érintő hír, miszerint a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi elnökségi ülésén arról tájékoztatták, az Ifjúsági és Sportminisztérium hajlandó lenne arra, hogy az általa kezelt létesítményeket átadja a városi adminisztrációnak. Mindez azt jelentheti, hogy a Sport Hotel is a szatmárnémeti önkormányzat tulajdonába kerülhet. A minisztérium illetékesei is egyetértettek abban, hogy a szatmárnémeti sportlétesítmények és sportot kiszolgáló épületek akkor hasznosíthatóak a leginkább, ha a helyi önkormányzat adminisztrálja azokat. A Dinamo sportbázis modernizációjáról már konkrét elképzelései is vannak a helyi tanácsnak.

A városban több hete zajló útfelújításokkal kapcsolatban Kereskényi Gábor 15 aktív munkapont tevékenységéről számolt be: „Szatmárnémeti infrastruktúrájának a modernizálása az egyik legfőbb célkitűzésünk továbbra is, ennek egyik legfontosabb pontja pedig az Újközpont modernizálása. Sajnos az utóbbi 3-4 évben összesen nem végeztek annyi felújítást, amennyi jelen pillanatban zajlik. Kiemelném a 15-ös lakónegyedbeli Oituz utca környékét, amely szerintem jól példázza azt, hogy mit szeretnénk elérni. Eddig egy kacsaúsztató volt, ma egy rendezett környék. De épülnek a parkolók a Carpaţi II-ben és a 17-esben is” – mondta a polgármester.

A régi rendszerben készült, a modern körülmények közé már semmiképpen sem passzoló újközponti szökőkútról is szót ejtett a városi elöljáró. Az jelenleg a Szatmár Megyei Tanács tulajdona, azonban a két intézmény közötti egyezség értelmében hamarosan a városi önkormányzat tulajdonába kerül, ez egy bonyolult procedúra, de ezt is fel szeretnék újítani.

Leave a Reply