Elindult a Csíki Önkormányzati Akadémia − több tudás, folyamatos tanulás szükséges a közéletben, a közösségi munkában

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete elindította a Csíki Önkormányzati Akadémia című képzéssorozatát, amely keretében a térség polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek szerveznek képzéseket, tréningeket különböző témákban, hazai és anyaországi szakemberek előadásában. A cél a választott tisztségviselők szakmai tudásának bővítése mellett a térségen belüli kapcsolatok erősítése.

Az első képzésre az alcsíkiak számára Csíkkozmáson, a felcsíkiak számára pedig Csíkkarcfalván került sor. Becze István ügyvezető elnök köszöntőjében elmondta, Csíkban hatványozottan igaz a kijelentés, hogy a Szövetség ereje az önkormányzatokban van. Mivel a törvények, az önkormányzati munkát befolyásoló szabályozás folyamatosan változik, új fejlesztési lehetőségek jelennek meg, fontos, hogy az önkormányzatisok naprakész információt kapjanak.

A meghívott előadó Porcsalmi Bálint, a Szövetség ügyvezető elnöke volt, aki A helyi választottak feladatai és kommunikációja címmel tartott előadást. Beszélt többek közt az önkormányzatokban dolgozó tisztségviselők munkája és a Szövetség rendszere közötti kapcsolatokról, a választókkal való folyamatos kapcsolattartás fontosságáról, ismertetve a lehetséges kommunikációs módszereket. Véleménye szerint több tudás, folyamatos tanulás szükséges a közéletben, a közösségi munkában.

Borboly Csaba területi elnök a képzéssorozat kapcsán elmondta: „bízom a rendezvény sikerében, hiszen ez egy olyan képzés, amire igazán igény van, és amiről tudom, hogy a résztvevők hasznát fogják venni, mert így eredményesebb lesz a munkájuk úgy a kollégáikkal, mint a választó lakossággal.”

A felcsíki találkozón jelen volt Korodi Attila parlamenti képviselő is, aki az önkormányzatokat érintő, legfrissebb törvénymódosításokról tájékoztatta a résztvevőket.

A képzéssorozat előreláthatóan szeptemberben folytatódik.

 

Leave a Reply