A Zilah-Ligeti Református Óvoda 10 éves fennállását ünnepelték

„Értékeink és hagyományaink megőrzésében nagy szerepe van annak, hogy van egy hely, ahol együtt lehetnek a gyermekek, néha közösen a szülőkkel is, és így tudnak tanulni, fejlődni, együtt gondolkozni, tevékenykedni. Fontos, hogyan neveljük gyermekeinket, hogyan alakítjuk a gondolkodásukat, hiszen ez határozza meg jövőjüket” – mondta el Seres Dénes parlamenti képviselő Zilahon, a Ligeti Református Óvoda létrejöttének tíz éves ünnepségén, június 11-én.

„Ezelőtt tíz évvel született meg az gondolat, hogy az egyházközség létrehozza a saját óvodáját, azt tartották szem előtt: közösségünk kell nevelje gyermekeinket, közösségünknek kell velük megismertetnie és nekik megtanítania a keresztyéni, a társadalmi és kulturális értékeinket” – emelte ki az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke.

Seres Dénes az elért eredményeket méltatva elmondta, nagyra tartja és tiszteli azt az elképzelést, amit a Ligeti egyházközség a lelkipásztorokkal és az egyház presbitériumával megvalósított. „Nagyszabású és egy adott pillanatban megvalósíthatatlannak tűnő terv volt, de bebizonyosodott, hogy ha valamit nagyon akarunk, és kellő munkát fektetünk bele, akkor azt meg is tudjuk valósítani. Tíz év távlatából is úgy látom, érdemes volt elindítani az óvodát, amely teljes létszámmal üzemel, már évekre előre nincs üres helyük” – fogalmazott.

 

Leave a Reply