RMDSZ-ÁLLÁSPONT a marosvásárhelyi utcanévtáblák eltávolítása kapcsán

Törvénytelenséget követett el, teljeséggel kimerítette a hivatallal való visszaélés fogalmát, és túllépte hatáskörét a Maros megyei prefektus akkor, amikor a marosvásárhelyi magyar nyelvű utcatáblák eltávolítására utasította a polgármestert, úgy, hogy semmilyen erre vonatkozó törvényes alapot nem tudott megjelölni átiratában.

Mint ismeretes a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal egy hete, szerdán kezdett a magyar utcanévtáblák leszerelésébe, illetve a kétnyelvű utcanévtáblák román nyelvűre cserélésébe a Dózsa György úton. A munkaszünet idején a művelet nem folytatódott. Az ünnep előtt, majd kedden, június 6-án az RMDSZ Marosvásárhelyi Szervezete tiltakozott és írásban kért magyarázatot a kormányhivataltól az ügy kapcsán.

Amennyiben a prefektus nem vonja vissza azonnali hatállyal rendelkezését, az RMDSZ országos vezetősége határozott válaszlépéseket helyez kilátásba.

Felszólítjuk a prefektust, hogy tegyen eleget jogos kérésünknek, vonja vissza törvénytelen utasítását, lehetővé téve a kétnyelvű utcanévtáblák visszahelyezését Marosvásárhelyen.

 

Az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és az RMDSZ Marosvásárhelyi Szervezete

 

  1. június 8.

 

Vass Levente nyilatkozata az ügy kapcsán hang formájában ITT érhető el.

 

Leave a Reply